Roma

Roma Aziz Valentini Aşıklar Şehri..

Roma havaalanından 10€ vererek taksi dolmuşla Termini yakınlarında iniyoruz.Buda diye tabir ettiğimiz adamın yanına varıyoruz ve yerleşiyoruz hostelimize ama yazın gitmiyorsanız siz siz olun gündüz ulaşacaksanız internetten rezervasyon yaptırmayın verdiğiniz para boşuna gitmiş sayılıyor. Boş yer oluyor serin olun.

Sadece başımızı sokacak bir hostel burası yerleştikten sonra biraz dolaşalım diyoruz. İlk durağımız evimizin yakınlarında ve sonradan gördüğümüzde bunu neden bu kadar gezdikki dediğimiz Santa Maria Maggiore.
Fontana di Trevi Aşıklar Çeşmesi huzur bulacağınız ve Roma’nın meşhur dondurmasını yiyebileceğiniz güzel bir yer. Klasikleşen şey ise suya ters dönüp dilek tutarak 3-5 kuruş atmanız. Her gün 10.000 dolar belediye tarafından toplanıldığı söyleniyor.
Spagna metrosunda inip İspanyol merdivenlerinde akşamüzeri oturun hep hareketlidir.
Sizde bizim gibi alış veriş merkezi arıyorsanız Termini istasyonunda aşağıdan girince en sonda büyük bir alış veriş merkezi var çay ekmek vb. bulabilirsiniz.

Roma’da ulaşım pahalı değil 75 dk lık biletler var günlük yada 3-4 günlük biletler hangisi size uygunsa onu mutlaka alın almadığınız takdirde kontrole yakalanırsanız cezası 50€.
Görmeden gelmeyin: İspanyol merdivenleri, Venedik Meydanı, Aşıklar Çeşmesi,Vatikan,Collezio
Vatikan
Tüm iştihamıyla bizleri karşılayan Vatikanın heryerini gezin.Pazar günleri kapalı olduğunu unutmayın.

[ad#ec]

Vatikan müzesine öğrenci 7€ giriş çok büyük görülmeye değer birkaç şey var ben taş yığınlarını ve kuru resimleri seğmediğimden..
Romada dürüm döner yemek istiyorsanız Ottaviano metro istasyonunda inince sağ tarafa doğru devam edeceksiniz Burger King olan tarafa doğru (Vatikan ise düz devam ederseniz karşınıza çıkar)sağ kolunuzun üzerinde Elazığlıların olduğu Turkish Kebab (Viale giulio cesare, 126) var bizim aracılığımızla giderseniz böyle böyle anlatırsanız uygun fiyata yiyebilirsiniz. Birde Termininin orda vardı ama onu pek sevmedim.

İLGİLİ  Burada da Bir Dünya Varmış! Vuslat&Ayrılık

Riga – Kuzeyin Parisi

Kışın -16 derece ile bizleri karşılayan Riga da çok yer gezmeniz için Yazın gitmeniz daha mantıklı. Gezilecek yerler arasında başta Old Town var. Kışın gidiyorsanız donmuş nehrin üzerinde yürüyebilir fotoğraf çektirebilirsiniz.
Ulaşımda bilet almadan şehir içerisinde sıkça dolaşabilirsiniz ama kontrollere yakalanırsanız 5 lat ödersiniz kaldıki pek yakalanmazsınız=) Yemekte Türkiye’ye göre çok ucuz. Şehrin merkez noktası Stockman Center. Letonyalılar çok sıcakkanlı yardımsever insanlar havaalanından indiğimiz dakikada sorduğumuz adrese kadar götüren insanlar mevcut. Sağolsunlar evlerinde bizi Türkiye’deymişiz gibi ağırladılar nargile tavla tam Türkiye hayranları.Çok soğuk bir yer ama insanları soğukluğu hissettirmiyorlar.


Çok soğuk olduğu için Old Town da biraz dolaşabiliyoruz.

Stockholm – Kuzeyin Venedik i

Öncelikle çok pahalı bir şehir olduğunu bilerek bu tarihi soğuk güzel şehre gitmenizi öneririm. Old Town dan gezmeye başlayabilirsiniz çok sayıda ada var. Ve herkes İngilizce biliyor hiç sıkıntı çekmezsiniz ama para birimleri çok farklı 5 lat a 50 kron alabiliyorsunuz ama kesinlikle ümitlenmeyin yemekleri 60 krondan başlıyor=) Buranında merkezi yeri Central Station. Havaalanından 108 krona merkeze gidip biletide 180 krona almak pahalı bir şehir olduğunu dakikasında göstermişti doğrusu. Riga ya göre sıcak ama hasta edebilecek bir havası var K.Maraş ın deli poyrazlarından burdada görmek mümkün.

[ad#ec]
Gamla Stan (Old town)da herşey daha pahalı söylemedi demeyin. İlk durağınız burası olsun. Nobel ödüllerinin dağıtıldığı yeri görebilirsiniz.Stockholm bir çok adadan oluşuyor Venedik e benzetiyorum. Stockholm de bir çok müze var evinde kaldığımız arkadaş müzede çalışıyordu illaki gezmemizi söylemişti. Vaktiniz varsa Gamla Standakilerden başlayabilirsiniz. Birde batık gemi var orda zamanında çıkartmışlar.