Andalucianın (Endülüsün) başkenti Sevilla’dır. Sevilla, İspanya’nın güzide şehirlerinden birisidir.
İspanya’da 3F kuralı hakimdir yani; Futbol, Flamenco, Fiesta (Festival).
3 aylık erasmus deneyimimde İspanya/Sevilla’ya yolculuğum İstanbul-Roma-Madrid-Sevilla aktarmalı olarak ulaşıyoruz. Şirket sayesinde kalacak yer ayarlanıyor. Meğerse şirketin sahibi türk, eşi ise ispanyolmuş o yüzden pek fazla zorlanmıyorum. İspanyolca temel düzeyde dil eğitimi ve erasmus yaptığıma dair evrakları şirket kendisi ayarlıyor. Bense gezmekle ilgileniyorum.
Sevilla’nın gezilecek çok yeri var.  Turistik bir şehir. Her gelen 2 gününü Sevilla’ya ayırıyor.


Real Alcazar

Kraliyet sarayı yemyeşil dönemin en meşhur saraylarından birisi olsa gerek ihtişamıyla beni büyülüyor.

La Giralda Katedrali
Gotik mimariyle yapılmış büyük bir katedral.Tabii ki; bir katedrali en büyük olmasının birçok ölçütü var. (en uzun, en hacimli, en fazla kişinin ibadet ettiği gibi) ama birçok açıdan Sevilla Katedrali dünyanın en önemli 3 katedrali arasına girer. Katedral çok görkemlidir her kısmında görülmesi gerekli çok eser ve bölüm var ama 1890 da yapılan ve Kastilla, Leon, Aragon ve Navarra Kralları tarafından omuzlar üstünde taşınırken gösterilen “Kristof Kolomb’un Mezarı” Katedral’in içerisinde önemli bir yeri oluşturur.“La Giralda” adı ile de bilinen esas adı olan Katedral adını Katedrale sonradan eklenen kulenin tepesindeki inancı simgeleyen bronz rüzgar gülünden alır ve en iyi “Plaza de Virgen” meydanından izlenir. Aynı rüzgar gülü katedral’in “Plaza de Triunfo” meydanına bakan kapısının girişinde de birebir ölçülerde vardır. Katedralin giriş ücreti 8 euro olup bu ücrete Giralda kulesine giriş de dahildir. Kuleye çıkış için asansör olmaması olumsuz tarafı olmasına rağmen çıkışın basamaklı değil rampa şeklinde olması olumlu tarafıdır. Biraz zor olmakla birlikte Sevilla’yı yukarıdan görmek için mutlaka çıkmanızı öneririz. Yukarıda bahsettiğimiz meydan olan “Plaza de Triunfo” da modern heykel yada daha değişik konulu geçici sergiler düzenlenir, bu konsept eski ile yeninin birarada olan tezatını birçok Avrupa şehrinde olduğu gibi (ör: cam piramit ve Louvre) çok güzel yansıtır.

İLGİLİ  İstanbul'un Taşı Toprağı


Santa Cruz
bölgesi endülüs mimarisinin izlerini taşımakta, dar sokakları ve sade evleriyle sizleri büyüleyecektir. İçerisinde bol bol gezin ve kaybolun.

[ad] Boş reklam alanı (#1)!

Plaza de Toros
Büyük bir meydan. Etrafında kafeler mevcut.

Plaza de España
İspanya meydanı 8. yüzyıl’da İspanyol İmparatorluğu’nun duraklaması, sömürgelerini kaybetmesi, çöküşe geçmesi ile sarsılan Sevilla, 1929’de düzenlenen İber Amerikan Expo Fuarı’yla silkinip yeniden yükselişe geçmiş. Fuar dünyayı sarsan ‘Büyük Ekonomik Kriz’in kurbanı olmuş, fazla ziyaretçi gelmemiş ama şehir bu sayede çok güzel eserler kazanmış. Meşhur İspanyol yelpazesini andıran meydanda tüm İspanya kentlerinin gözalıcı seramik fayanslarla resmedildiği locacıklar var. Arabistanlı Lawrence ve Star Wars filmlerinin bazı sahneleri burada çekilmiş.

[ad] Boş reklam alanı (#1)!

Flamenco
Görmeniz gereken bir etkinlik. Bizdeki uzun hava gibi şarkısı var. Ama insanı dinlendiriyor.

Boğa Güreşi’nede 1 defada olsa gidin. Gidinki bize barbar diyenlerin aslında nasılda canice hayvanlara işkence ederek öldürdüklerini bizzat görün. Biz amerikalı arkadaşlarla gitmiştik ağlamışlardı ve daha fazla dayanamamışlardı ve bizlerde fazla dayanamadık apar topar çıktık.

www.renfe.es (İspanya demiryolları) bu adresten tren biletlerini alabilirsiniz.
Kalacak yer konusuna gelince konaklamak için çok fazla hostel mevcut uygun fiyata bulabilirsiniz.